Natuurpoort Spier

In het Nationaal Park zijn op verschillende plaatsen voorzieningen te vinden waar bezoekers van het gebied worden geinformeerd. Behalve het Bezoekerscentrum Dwingelderveld, aan de Ruinense kant van het gebied, is ook het voormalige Oriëntatiecentrum, de huidige Boslounge Spier bemand.

DSCF1406
Dwingelderveld sept 2014-Familiepad (3)
boslounge

Aan de Oude Postweg 12 in Spier is de Boslounge Spier gevestigd, een horecavoorziening en een informatieruimte. Er is ruime parkeergelegenheid.

Hier begint onder meer een verharde 2,5 kilometerroute, een pad dat geschikt is voor rolstoelgebruikers, ook wel bekend als het Familiepad. In het Dwingelderveld zijn er twee van zulke paden. Bestemd voor bezoekers die moeilijk ter been zijn, rolstoelers, gebruikers van een rollator, maar ook gezinnen met een kinderwagen of buggy. Gewone fietsers zijn op beide Familiepaden niet welkom.

Speelvoorzieningen
In 2016 heeft Staatsbosbeheer de buitenruimte van de Boslounge opnieuw ingericht. Hier is een waar speelparadijs voor kinderen ontstaan. Ouders kunnen onder het genot van een drankje toezicht houden vanaf het terras

Openingstijden Boslounge Spier

Vanaf 1 april: dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Na de herfstvakantie: alleen geopend in de weekenden van 10.00 uur tot 17.00 uur.

DSC_0014

Gesloten

  • Vanwege Covid-19 maatregelen is de Natuurpoort tot en met 18 januari 2021 gesloten

De Boslounge Spier is telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 0593 564 800, voor vragen over fietsverhuur of horeca. Mocht u het informatiepunt gesloten aantreffen, dan kunt u voor informatie en consumpties ook terecht bij het naastgelegen Van der Valk.