In het Kloosterveld kun je - met laarzen aan - een waterwandeling maken…


Door de overvloedige regenval van de afgelopen tijd loopt het waterbergingsgebied in het Kloosterveld achter Bezoekerscentrum Dwingelderveld langzaam vol. Dat is mooi om te zien, en ook om er langs - of zelfs doorheen - te wandelen. Daar staat het water net niet te hoog voor. Een echte waterwandeling!

Voordat het Kloosterveld als retentiebekken in gebruik was, werd regenwater snel afgevoerd naar de nabije Ruiner Aa - nu gebeurt dat vertraagd. Niet alleen heeft de natuur van het Dwingelderveld baat bij vernatting, de meer gelijkmatige afvoer van water naar Meppel maakt daar in tijden van overvloedige regenval het verschil  tussen ondergelopen kelders of droge voeten.

Nationaal Park Dwingelderveld. Struinen in het Kloosterveld. Foto: Axel Wiewel.

Nationaal Park Dwingelderveld. Waterberging Kloosterveld, stapstenen. Foto: Axel Wiewel.

Het Kloosterveld is een vrij toegankelijk deel van Nationaal Park Dwingelderveld waar iedereen ongestoord kan struinen. Het wisselende karakter van dit gebied maakt het in elk seizoen bijzonder. Trek laarzen aan en ontdek dit prachtige gebied. Wie geen laarzen bij zich heeft, kan ze lenen bij het nabije Bezoekerscentrum Dwingelderveld.