Junior Rangers op kamp


De Junior Rangers van het Dwingelderveld waren op kamp, het eerste weekend van september. Ze hadden dit jaar de groep van de Sallandse Heuvelrug op bezoek. Dus met 27 jongeren en 5 begeleiders hebben ze genoten van een verblijf bij Label Scouting terrein van Dwingeloo.

Voor de zaterdag stonden er verschillende activiteiten op het programma. Zo is er een ochtend hard gewerkt op ons adoptieterrein naast Taribush. Om alle jongeren van de andere groep ons Dwingelderveld te laten zien hebben ze daarna een lange fietstocht gemaakt langs alle hoogtepunten; schaapskooien, uitzichtpunten, bezoekerscentrum en de vogelkijkwand kwamen allemaal aan bod. Teruggekomen op het scouting terrein, vroegen de vrijwilligers, of de jongeren de vleermuiskasten wilden inventariseren. Na het openen van alle kasten en het tellen bleken er 25 bosvleermuizen en 1 grotere, onbekend gebleven soort, de dagen door te brengen. Super leuk resultaat!

Voor het avondeten waren er ingrediënten voor pizza en pizzabodems. Iedereen kon zijn eigen pizza samenstellen en deze werd vakkundig gebakken door onze Youth+er Daphne in de hout gestookte pizzaoven. De avonden werden gevuld met chillen bij een kampvuur en het bakken en eten van popcorn. Sommige gingen nog een wandeling maken voordat ze gingen slapen.

Op zondagochtend konden de jongeren kiezen uit twee workshops over de Wolf, Dassen, Reptielen, Paddenstoelen of eetbare natuur. Daarna was het alweer inpakken en opruimen. In de middag hebben we afgesloten met presentaties en zijn er weer 8 Junior Rangers bijgekomen in Nederland.

Ben je 12+ en ga je naar het voortgezet onderwijs? Wil je kennismaken met de Junior Rangers?     Mail naar junior.rangers.dwingelderveld@gmail.com