Herstel fietspad


Fietspad Benderse tijdelijk gesloten

Vanaf maandag 19 februari is het fietspad de Benderse over het Dwingelderveld en de naastgelegen zandweg gesloten voor fietsers en wandelaars vanwege werkzaamheden. Dit fietspad van half verharding over de heide, is door de zeer natte omstandigheden van de laatste tijd erg slecht geworden.

Dit is de alternatieve route

Voor fietsers, wandelaars en ruiters is er een goed alternatief. Zie het kaartje voor de alternatieve routes.

Werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden wordt er een nieuw toplaag aangebracht. Dit gebeurt op de plekken waar het pad nu niet goed is. Deze nieuwe laag is een mengsel van zand, leem en kleine steentjes. Dit wordt aan getrild en moet daarna uitharden. Na het aanbrengen van de nieuwe laag is het belangrijk dat het pad niet wordt betreden, anders ontstaat er schade door voetstappen of bandensporen. Daarom is het pad gesloten voor fietsers, wandelaars en al het overige verkeer. Als het weer mee zit is het pad vanaf 8 maart waarschijnlijk weer open.

Jaarlijks probleem

foto Sanne van Gemerden

Op het Dwingelderveld kan het in de winter erg nat zijn. Dit is goed te merken op plekken waar het keileem (een waterdichte laag) dicht aan de oppervlakte zit. Het fietspad over de heide heeft hier jaarlijks last van als het vriest. Zo ook dit jaar, daarom wordt het fietspad van een nieuwe toplaag voorzien.

Geliefd fietspad

Natuurmonumenten verwelkomt mensen in de natuur. Dat is de reden waarom wij ons best doen om fiets- en wandelpaden toegankelijk en veilig te houden voor bezoekers. Het onderhoud hiervan kost geld en wordt onder andere mogelijk gemaakt door de bijdragen van leden van Natuurmonumenten. Het fietspad over de heide is een geliefd pad. Door deze werkzaamheden wordt het beter begaanbaar