Nieuw seizoen Junior Rangers


Half september kwamen 10 Junior Rangers weer enthousiast bij elkaar. Samen gingen ze aan de slag op hun eigen adoptieterrein in Lheebroek. Al enkele jaren zijn ze hier tweemaal per jaar bezig met het vrijstellen van de jeneverbes- en heidestruiken. Planten als bijvoorbeeld de Amerikaanse vogelkers en berkjes halen ze weg. In het kader van de landelijke Clean Up Day is er extra aandacht besteed aan het verwijderen van afval uit het bos.

Even lekker fysiek werken werd afgewisseld met lol hebben en een wandeling rondom het terrein. Deze zaterdag was ook de dag waarop nieuwe jongeren konden komen kennismaken. Dit seizoen gaan we van start met 13 leden in de leeftijd van 12 t/m 17 jaar en 4 Youth+ (18+) leden.

De begeleiding bestaat uit vier vrijwilligers en een coördinator, allen lid van de afdelingen IVN Hoogeveen en Westerveld. Voor dit seizoen hebben we samen met onze Youth+ deelnemers een leuk en afwisselend programma samengesteld. Elke maand beleven we een activiteit, leren we over de natuur en genieten we van het ontdekken van onze omgeving. We wisselen werken in de natuur af met excursies of het leren over dieren en planten. We gaan op bezoek bij een andere Junior Rangers groep en aan het einde van het seizoen gaan we samen op kamp.

Denk jij nu, daar zou ik ook aan mee willen doen? Prima!

Mail naar junior.rangers.dwingelderveld@gmail.com dan maken we een afspraak.


De regen kwam af en toe met bakken uit de lucht maar daar trokken we ons niets van aan.