Natuurpoort Spier

In het Nationaal Park zijn op verschillende plaatsen voorzieningen te vinden waar bezoekers van het gebied worden geinformeerd. Behalve het Bezoekerscentrum Dwingelderveld, aan de Ruinense kant van het gebied, is ook de Boslounge Spier bemand.

DSCF1406
Dwingelderveld sept 2014-Familiepad (3)
boslounge

Natuurpoort Spier- Boslounge

Adres:

Oude Postweg 12. De parkeerplaats bevindt zich vlakbij de afslag Dwingeloo van de A28 (volg de bordjes Natuurpoort).

De Boslounge is een horecavoorziening en een informatieruimte. Aan de buitenzijde van het gebouw is een openbaar toilet die tijdens openingsuren bereikbaar is. Bij hoge nood buiten openingsuren, kunt u terecht bij het naastgelegen Van der Valk. Er is ruime parkeergelegenheid.

Hier begint onder meer een verharde 2,5 kilometerroute, een pad dat geschikt is voor rolstoelgebruikers, ook wel bekend als het Familiepad. In het Dwingelderveld zijn er twee van zulke paden. Bestemd voor bezoekers die moeilijk ter been zijn, rolstoelers, gebruikers van een rollator, maar ook gezinnen met een kinderwagen of buggy. Gewone fietsers zijn op beide Familiepaden niet welkom.

DSC_0014

Openingstijden Boslounge Spier

Van 1 april tot de herfstvakantie: dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Herfst en winter: alleen geopend in de weekenden van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Speelvoorzieningen

Staatsbosbeheer de buitenruimte van de Boslounge ingericht. Hier is een waar speelparadijs voor kinderen ontstaan, ook geschikt voor kinderen in een rolstoel. Ouders kunnen onder het genot van een drankje toezicht houden vanaf het terras

Kijk voor meer informatie op de site van Boslounge - Hotel Spier-Dwingeloo