Digitale nieuwsbrief najaar 2017


Header

Dwingelderveld-lezing Erik Bethlehem over natuurfotografie Dwingelderveld

In bezoekerscentrum Dwingelderveld geeft Erik Bethlehem op donderdag 9 november een Dwingelderveld-lezing over zijn grote liefde: het fotograferen van het Dwingelderveld.

Lees verder.

Erik Bethlehem toont foto’s in bezoekerscentrum

In bezoekerscentrum Dwingelderveld is tot april 2018 een kleine expositie te zien van bijzondere natuurfoto's, gemaakt door Erik Bethlehem.

Lees verder.

Natuurwerkdag zoekt vrijwilligers

Op 4 november is het weer Landelijke Natuurwerkdag. In het Dwingelderveld kunnen enthousiastelingen van alle leeftijden die dag meehelpen aan klusjes die in de natuur gedaan moeten worden. In het Dwingelderveld werken de vrijwilligers die dag samen met de medewerkers van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en IVN Westerveld. Landschapsbeheer Drenthe zorgt voor de materialen.

Lees verder.

Maatregelen aanpak stikstof begonnen

Natuurmonumenten is onlangs begonnen met de uitvoering van zogenaamde PAS-maatregelen, wat staat voor Programma Aanpak Stikstof. Op maar liefst 71 plekken in het Dwingelderveld wordt door plaggen en maaien begroeiing verwijderd, waarbij afhankelijk van de plaatselijke omstandigheden meer of minder humus wordt weggehaald.

Lees verder.

Looop mee in Nacht van de Nacht

Beleef de duisternis tijdens de Nacht van de Nacht. Het Dwingelderveld is één van de weinige plekken waar het nog echt donker én stil kan zijn. Daar geven zowel het IVN als Natuurmonumenten op zaterdagavond 28 oktober een excursie.

Lees verder.

André Donker vertelt over Marker Wadden

Het gaat goed met de Marker Wadden, de nieuwe eilandengroep die in het Markermeer verrijst. De natuur in het gebied leeft enorm op. Er komt weer leven in de bodem, en boven de grond ontstaat een natuurparadijs voor vogels, vissen én... mensen. Op donderdag 26 oktober komt boswachter André Donker daar tijdens de eerste Dwingelderveld-lezing van het seizoen 2017-2018 honderduit over vertellen!

Lees verder.

Download boek "Smaak van de natuur"

Vanwege Wereldvoedseldag op 16 oktober 2017, heeft Europarc - de grootste natuurorganisatie in Europa en gesteund door Slow Food international - een receptenboek met de "smaak van de natuur" gepresenteerd. Iedereen die geïnteresseerd is in de culinaire en natuurlijke rijkdom van Europa kan het boek (engels-talig) gratis downloaden.

Lees verder.

Dwingelderveld-lezingen in 2017 en 2018

Ook in 2018 worden in bezoekerscentrum Dwingelderveld de inmiddels traditionele Dwingelderveld-lezingen gehouden. Dat zijn inspirerende bijeenkomsten waar een gastspreker honderduit vertelt over interessante onderwerpen die te maken hebben met natuur, cultuurhistorie en landschap. Een overzicht.

Lees verder.

Colofon
Deze digitale nieuwsbrief van het Nationaal Park Dwingelderveld verschijnt minimaal vier keer per jaar.

Met medewerking van: Lian Flikkema, Gina Fieten, Tineke Bouwmeester (Natuurmonumenten).
Samenstelling en eindredactie: Axel Wiewel

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich op deze pagina afmelden.