Digitale Nieuwsbrief winter 2017


NP16092601-Header Dw Veld Nieuwsbrief

Nieuw buitenmeubilair op tientallen plaatsen in Dwingelderveld

In alle stilte voltrekt zich in het Dwingelderveld een operatie die misschien wel de “Grote Verfraaiing” genoemd mag worden. In het gebied zijn zowel Natuurmonumenten als Staatsbosbeheer bezig een fors deel van het buitenmeubilair te vervangen. Nu al is daar in het park het nodige van te zien. Het gaat dan vooral om tafels, banken en zitplaatsen op picknickplaatsen, langs doorgaande fietspaden en wandelroutes. Het is niets minder dan een kwaliteitsslag.

Lees verder

Kerstvakantie voor jong en oud – excursies en activiteiten in en rond bezoekerscentrum

Tijdens de kerstvakantie is er in bezoekerscentrum Dwingelderveld elke dag wat te doen, voor bezoekers van alle leeftijden. Er zijn kinderactiviteiten, zoals braakballen pluizen en vogelsnacks maken, maar ook huifkartochten en wandelingen met een boswachter van Natuurmonumenten. Het bezoekerscentrum aan de Benderse 22 in Ruinen is in de kerstvakantie dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur behalve op eerste kerstdag.

Lees verder

Nieuwe schaapskooicomplex aan Benderse naar verwachting eind maart open

Het werk aan de oude én nieuwe schaapskooi, de kapschuur én de informatieruimte en vergaderzaal aan de Benderse bij Ruinen verloopt voorspoedig. Naar verwachting wordt het hele project eind maart 2018 officieel geopend. De Lammetjesdag bij de kooi staat gepland op zondag 2 april.

Lees verder

Natuurmonumenten zoekt buitenvrijwilligers

Natuurmonumenten in het Dwingelderveld zoekt enkele vrijwilligers natuurbeheer. Mannen en vrouwen die graag de handen uit de mouwen steken en in de buurt van het Nationaal Park Dwingelderveld wonen.

Lees verder

Nieuwe Dwingelderveld-lezingen eerste helft 2018

Ook in 2018 worden in bezoekerscentrum Dwingelderveld de inmiddels traditionele Dwingelderveld-lezingen gehouden. Dat zijn inspirerende bijeenkomsten waar een gastspreker honderduit vertelt over interessante onderwerpen die te maken hebben met natuur, cultuurhistorie en landschap. Een overzicht.

Lees verder

Colofon

Deze digitale nieuwsbrief van Nationaal park Dwingelderveld verschijnt minimal vier keer per jaar.

Met medewerking van: Olga de Lange, Gina Fieten, Tineke Bouwmeester (Natuurmonumenten), Hans Kruk, (Staatsbosbeheer), en Albert Kerssies (St. Drents Heideschaap).

Samenstelling en eindredactie: Axel Wiewel / Tekstueel Publiciteit, Ruinerwold.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? U kunt zich op deze pagina afmelden.