Nieuwsbrief mei 2017


Dwingelderveld

Europese dag van de Nationale Parken

De Europese Dag van de Nationale parken wordt dit jaar gehouden op zondag 21 mei. Het thema is dit jaar: ‘Changing climate, changing parcs’.

Lees verder

Vlinderexpositie in bezoekerscentrum

In bezoekerscentrum Dwingelderveld is tot en met augustus een bijzondere expositie te zien over de vlinders van het Dwingelderveld.

Lees verder

Met gids over oude postkoetsroute

Op zaterdag 13 mei om 10.00 uur verkent een gids van Natuurmonumenten in het Dwingelderveld een deel van deze postkoetsroute en vertelt onderweg over de rijke historie die het gebied kent.

Lees verder

Dwingelderveld zeer belangrijk voor zeldzame wilde bijen

Nationaal park Dwingelderveld heeft een rijke bijenstand met zo’n 87 soorten wilde bijen, waaronder hele bijzondere. Drie bijensoorten komen vrijwel alleen nog voor in het Dwingelderveld: Tormentilzandbij, heidehommel en zadeldwergzandbij.

Lees verder

Memorandum Nationale Parken, nu of nooit!

Om tijdens de nieuwe kabinetsformatie aandacht te vragen voor de Nationale Parken is de afgelopen periode hard gewerkt aan het opstellen van een memorandum Nationale Parken. Het memorandum is ondertekend door een groot aantal maatschappelijke partijen en is aangeboden aan de informateur mevrouw Schippers en aan de fractievoorzitters. Het doel is om de Nationale Parken en de beweging die in de afgelopen periode op gang is gekomen ook de komende regeringsperiode op de politieke agenda te houden.

Lees verder

Colofon

Deze digitale nieuwsbrief van het Nationaal Park Dwingelderveld verschijnt minimaal vier keer per jaar.

Met medewerking van: Nico Driessen (IVN), Lian Flikkema en Renate Sanders (Natuurmonumenten).
Samenstelling en eindredactie: Axel Wiewel

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich op deze pagina afmelden.