Digitale Nieuwsbrief voorjaar 2018


NP16092601-Header Dw Veld Nieuwsbrief

Huisje op Benderse Berg afgebrand

Eerder deze week is het in Drenthe bekende woninkje Huisje op de Benderse Berg door brand verwoest. De brand werd snel door de korpsen van Ruinen en Dwingeloo geblust, evenals de heidebranden die door rondvliegend materiaal ontstonden. Na het blussen van de vuurzee zijn de overgebleven muren door een kraan gesloopt om alle vuur te kunnen doven.

Lees verder

Staatsbosbeheer doet ervaring op met elektrisch werken

Staatsbosbeheer Dwingeloo doet momenteel ervaring op met de inzet van elektrische auto’s, gereedschap en apparatuur bij de dagelijkse werkzaamheden. Dit jaar rijden de medewerkers met twee elektrische auto’s van verschillende merken.

Lees verder

BinnensteBuiten filmt adders in Dwingelderveld

Het KRO-NCRV-televisieprogramma “BinnensteBuiten” geeft binnenkort veel aandacht aan adders in het Dwingelderveld. Onlangs werden er opnames gemaakt waarbij Albert Henckel van Staatsbosbeheer veel vertelt over deze reptielen, en over vogels.

Lees verder

Lammetjesdag bij twee schaapskooien: een groot feest!

Het was een groot feest, de afgelopen weekeinden in Nationaal Park Dwingelderveld. Op twee achtereenvolgende dagen werd bij de schaapskooi aan de Benderse bij Ruinen en aan het Achter ’t Zaand Lammetjesdag gevierd. Dat bracht duizenden personen op de been, jong en oud, die ieder op hun eigen manier van het fraaie weer en de activiteiten genoten.

Lees verder

Mooie verhalen over Dwingelderveld op april-zaterdagen

Er valt veel te vertellen over Nationaal Park Dwingelderveld. In bezoekerscentrum Dwingelderveld bewijst een gids van Natuurmonumenten dat elke zaterdag van april. Begeleid door mooie beelden van het gebied, en onder het genot van een kop koffie/thee met Dwingelderveldkoek. De activiteit begint om 14.00 uur en duurt ongeveer een uur. Het bezoekerscentrum is ook toegankelijk voor personen die minder goed ter been zijn.

Lees verder

Nieuw OERRR-verjaardagsfeest voor jongeren

Leuk om te weten voor de naderende vakanties: vanaf april kunnen kinderen een (nieuw) verjaardagsfeest vieren in bezoekerscentrum Dwingelderveld. Tijdens het Natuurfeest van OERRR gaan kinderen met een begeleider van Natuurmonumenten – en ouders die mee willen - het veld in.

Lees verder

Nieuwe ruiterroutes in Dwingelderveld

Het netwerk van ruiterpaden in het Dwingelderveld is vernieuwd. In samenwerking met Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten, en het Recreatieschap Drenthe hebben ruiters en menners drie dagroutes samengesteld van de bestaande ruiterpaden. Op sommige plaatsen zijn de tracés aangepast. Ook de verbindingsroutes met de omliggende dorpen worden nog verbeterd.

Lees verder

Colofon

Deze digitale nieuwsbrief van Nationaal Park Dwingelderveld verschijnt minimal vier keer per jaar.

Met medewerking van: Lian Flikkema, Renate Sanders, Olga de Lange, (Natuurmonumenten), A. Henckel, H. Kruk (Staatsbosbeheer).

Samenstelling en eindredactie: Axel Wiewel.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich op deze pagina afmelden.