Digitale Nieuwsbrief zomer 2019


NP16092601-Header Dw Veld Nieuwsbrief

Nieuws en achtergronden Nationaal Park Dwingelderveld

Van 6 juli tot en met 1 september: veel activiteiten bij bezoekerscentrum Dwingelderveld

Vilten met schapenwol, bloemenzaadbommen maken en waterdiertjes vangen. Dat is een kleine greep uit de activiteiten die deze zomer gedaan worden bij bezoekerscentrum Dwingelderveld. In de zomerperiode van 6 juli t/m 1 september zijn er elke dag leuke en uitdagende activiteiten te doen voor bezoekers van alle leeftijden.

19 juli workshop vachtvilten bij schaapskooi Natuurmonumenten

Natuurmonumenten geeft op vrijdag 19 juli een workshop vachtvilten. Vlak buiten de schaapskooi aan het Achter ’t Zaand in Lhee gaan deelnemers vanaf 10.00 uur aan de slag. Begeleiders brengen de techniek van het vachtvilten over op de deelnemers, die dan ook om 16.00 uur met hun zelf gevilte vacht naar huis gaan. Deelname aan deze workshop is alleen mogelijk na aanmelding op de website van Natuurmonumenten.

Klikt u hier, om het verder te lezen.

Boswachterswereld van Staatsbosbeheer op Kuna festival

Taribush Kuna, het vierdaagse cultuurfestival in Nationaal Park Dwingelderveld, wordt dit jaar voor de elfde keer gehouden. Het festival, bekend om de veelheid van activiteiten op het gebied van muziek, theater, kunst, workshops, film én lekker eten en drinken voor jong en oud, wordt gehouden van donderdag 18 t/m zondag 21 juli.

Junior Rangers Dwingelderveld als beloning voor vele werk naar ecoduct

In het Dwingelderveld is sinds een jaar of 4 een groep Junior Rangers actief - jongeren tussen 12 en 18 jaar die houden van de natuur, graag de handen uit de mouwen steken, intussen nieuwe dingen leren en genieten van buiten zijn. Zaterdag 22 juni hadden de Junior Rangers van het Dwingelderveld hun laatste bijeenkomst.

Wandel mee over de oude postkoetsroute in het Dwingelderveld

Op bepaalde plaatsen in Nationaal Park Dwingelderveld is de oude postkoetsroute van Zwolle-Groningen nog zichtbaar. Op woensdag 17 juli om 19.30 uur en op 14 augustus om 19.00 uur wandelt een gids over een deel van deze postkoetsroute en vertelt onderweg over de rijke historie die het gebied kent.

Eikenprocessierups weer in het hele land...

In het hele land zijn ze weer opgedoken – de eikenprocessierupsen. Vervelend voor mensen want de brandharen van de rupsen kunnen gezondheidsklachten geven.

Fiets mee op excursie met kunstenaar Siemen Dijkstra

Ook de komende maanden staat beeldend kunstenaar Siemen Dijkstra uit Dwingeloo jaar nog centraal in het bezoekerscentrum Dwingelderveld. Daar toont hij kunstwerken met het veranderende landschap als thema. Daaronder veel beelden van het Dwingelderveld.

Tuin- en smaakmarkt op 29 september bij bezoekerscentrum

In de tuin van bezoekerscentrum Dwingelderveld wordt op zondag 29 september opnieuw een tuin- en smaakmarkt gehouden. Dit bescheiden evenement duurt van 11.00 tot 16.00 uur.

Vijf nieuwe Dwingelderveld-lezingen in seizoen 2019-2020

De data voor de Dwingelderveldlezingen voor het komende seizoen zijn vastgesteld. Het zijn de donderdagen 26 september, 28 november, 27 februari, 26 maart en 23 april. Dit seizoen dus vijf keer in plaats van de gebruikelijke vier.

Klikt u hier, om het verder te lezen.

Colofon

De digitale Nieuwsbrief van Nationaal Park Dwingelderveld verschijnt minimaal vier keer per jaar.

Met medewerking van: Gina Fieten, Renate Sanders, Janneke van Gerwen, Lian Flikkema (Natuurmonumenten), Hans Kruk (Staatsbosbeheer), Ans Lutgerink (IVN), Els van de Weghe.

Samenstelling en eindredactie: Axel Wiewel.

Wilt u deze Nieuwsbrief niet meer ontvangen? U kunt zich op deze pagina afmelden.