Dwingelderveld terug naar de natuur


Dwingelderveld is groter, stiller en natter geworden: De herinrichting is inmiddels afgerond. In een aantal afleveringen van RTV-Drenthe laten presentator Andries Ophof en André Donker van Natuurmonumenten zien hoe mooi het gebied nu al is geworden.

In Aflevering één van de serie over het Dwingelderveld maken presentator Andries Ophof en boswachter André Donker een rondje over het 'vernieuwde' natuurterrein. De afgelopen jaren is er voor miljoenen geïnvesteerd in het afgraven van landbouwgrond, de aanleg van een geluidswal en de bouw van een ecoduct.

Aflevering twee van 'Dwingelderveld, terug naar de Natuur' staat het belang van water voor de natuur centraal. Water is de levensader van het de heide. In deze afleveringen kijken we ook vanuit de lucht naar het Dwingelderveld.

In deze derde aflevering van 'Dwingelderveld.....terug naar de Natuur' kijken we met recreatieondernemer Hillie Nijstad en bezoekers van het Dwingelderveld naar de resultaten van het werk van de afgelopen jaren. Wat vinden ze er van?

Wie komt er wel eens op een ecoduct? Niemand! Behalve misschien de natuurbeheerders. In deze vierde aflevering laten we zien hoe het ecoduct over rijksweg A28 bij Spier er nu uit ziet. En welke dieren gebruiken het ecoduct eigenlijk? Te zien in aflevering vier van Dwingelderveld, terug naar de natuur.

De laatste aflevering van 'Dwingelderveld, terug naar de natuur' gaat over het belang van natuur voor de provincie Drenthe. En dan vooral het belang van het Dwingelderveld voor Drenthe. Het nationale park trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers. En eigenlijk zouden dat er nog veel meer moeten worden.