Fietsroutes

Fietsers DV

Wie van fietsen houdt, houdt van het Dwingelderveld. Vele tientallen kilometers fietspad, schelpenpaden, betonpaden en asfaltpaden staan garant voor veel fietsplezier.

Fietsers raken niet gauw uitgekeken in het gebied, dat wordt doorsneden door vele fietspaden…

Fietsers DV 14-7-04 (8)[1]

Download fietsroutes van van verschillende lengtes

In 2015 heeft het Nationaal Park een nieuwe fietsroute uitgezet waarvan de hoofdroute (circa 30 km) langs vele markante punten in het gebied leidt. Zoals het Holtveen, de radiotelescoop, Theehuys Anserdennen, de vogelobservatiewand en de vogelkijkhut aan de Davidsplassen, en nog veel meer. "Uitlopers" van deze route leiden ook langs Dwingeloo, Anholt, Kraloo en Ruinen.
De gratis folder is verkrijgbaar bij het Bezoekerscentrum Dwingelderveld, maar u kunt het pdf.bestand ook hier downloaden en zelf printen.

Fietsroute Natuurmonumenten

Deze fietsroute gaat onder meer door bossen, over de heide, langs Theehuis Anserdennen en door het dorp Dwingeloo. De route voert halverwege langs de Boslounge, een informatiepunt van Staatsbosbeheer, tevens een kleine horecagelegenheid. Aan het eind van de route gaat het fietspad voorlangs bij het huisje waar Anne de Vries inspiratie op deed voor het beroemde boek Bartje.

Fietsroute ANWB van 36 km vanuit Spier

In 2014 besteedde de Kampioen van de ANWB aandacht aan het Nationaal Park Dwingelderveld. "Onbekend maakt onbemind, luidt het gezegde. Maar Nationaal Park Dwingelderveld heeft álles in zich om je verliefd te laten worden." En zo is het maar net. Klik hier voor een directe link naar de Holtveenroute. (pdf, 1 MB) Let op, de knooppunten zijn inmiddels aangepast. Van Knooppunt 95 naar 83 moet u via 98.

Download 23 km-route voor ATB-ers
In het Dwingelderveld zijn ook ATB-ers welkom. Download hier de plattegrond (pdf, 295 kB) van de route, die ongeveer 23 kilometer lang is.

Fietsers Heide DV