Digitale nieuwsbrief winter 2018


NP16092601-Header Dw Veld Nieuwsbrief

Nieuws en achtergrondinformatie Nationaal Park Dwingelderveld

Schaapjes aaien

Kom naar Lammetjesdag, 14 april schaapskooi Lhee

Het begint voor sommigen al een traditie te worden: met het hele gezin lammetjes aaien tijdens de Lammetjesdag bij Schaapskooi Achter ’t Zaand in Lhee. Op zondagmiddag 14 april vanaf 13.00 uur is het weer zo ver.

Lees verder

Eén loket voor evenementen

Sinds 1 januari 2019 is er wat veranderd in de procedure voor het aanvragen van evenementen in Nationaal Park Dwingelderveld. Tot nu toe moesten organisaties en bedrijven van iedere terreineigenaar en beheerder in het gebied apart toestemming vragen voor het houden van een evenement. In de praktijk bleek dat niet iedereen dat deed of niet van alle eigenaren toestemming kreeg.

Lees verder

Vrijwilligers planten beuken

Staatsbosbeheer plant 3000 jonge beuken

Staatsbosbeheer heeft onlangs zo’n drieduizend jonge beuken geplant in het Dwingelderveld en boswachterij Ruinen. Driejarige boompjes van ongeveer 50 centimeter lengte.

Lees verder

Wilde bloemenmarkt

12 mei Wilde bloemenmarkt bij BC

In en rond bezoekerscentrum Dwingelderveld wordt op zondag 12 mei een Wilde bloemenmarkt gehouden, van 11.00 tot 16.00 uur.

Lees verder

Kunstenaar Siemen Dijkstra exposeert in bezoekerscentrum

In bezoekerscentrum Dwingelderveld staat landschapskunstenaar Siemen Dijkstra met zijn werk een groot deel van het jaar in het centrum van de belangstelling. Het thema van de expositie is “Verleden en toekomst van het Drentse landschap”.

Lees verder

Dwingelderveld-lezingen Theo Spek en Boer Sil

De komende maanden staan twee boeiende Dwingelderveld-lezingen op het programma. Op donderdag 21 februari komt niemand minder dan de bekende hoogleraar Landschapsgeschiedenis Theo Spek een verhaal vertellen met als thema: Leven op de rand van het plateau: de middeleeuwse landschappen van Zuidwest-Drenthe.

Lees verder

Cursus voor liefhebbers

Cursus voor liefhebbers Dwingelderveld

Komend voorjaar wordt in Nationaal Park Dwingelderveld een cursus gegeven die bestemd is voor deelnemers met een groot hart voor het gebied. Liefhebbers van natuur en landschap die graag in het gebied komen en er gewoon meer van willen weten. In vijf bijeenkomsten en drie excursies vertelt een tiental bevlogen sprekers honderduit over dit bijzondere gebied.

Lees verder

Natuurkrant vóór Pasen bezorgd

De Natuurkrant van Nationaal Park Dwingelderveld, Drents-Friese Wold en het Holtingerveld, editie 2019, wordt uiterlijk in de week voor Pasen bij de recreatiebedrijven bezorgd.

Lees verder

Zaandstee

Kom eens langs bij de Zaandstee, Lhee

Een gastvrije en gezellige ruimte met een uniek uitzicht over het Dwingelderveld. Waar als het koud is de kachel snort en vrijwilligers mooie verhalen vertellen over het Drents Heideschaap, de potstal, de heide, het beheer van het gebied, en de verwerking van wol. Dat is de Zaandstee. Kom eens kijken.

Lees verder

Colofon

Deze digitale nieuwsbrief van het Nationaal Park Dwingelderveld verschijnt minimaal vier keer per jaar.

Met medewerking van Albert Henckel, Hans Kruk (Staatsbosbeheer), Renate Sanders, Lian Flikkema (Natuurmonumenten).

Samenstelling: Axel Wiewel.

Wilt u deze Nieuwsbrief niet meer ontvangen? U kunt zich op deze pagina afmelden.