Digitale Nieuwsbrief herfst 2019


NP16092601-Header Dw Veld Nieuwsbrief

Nieuws en achtergronden Nationaal Park Dwingelderveld

Wandel mee over oude postkoetsroute Dwingelderveld

In het Dwingelderveld is op diverse plekken nog te zien hoe de oude postkoetsroute tussen Zwolle en Groningen liep. Op woensdag 23 oktober om 13.30 uur wandelt een gids over een deel van deze route en vertelt onderweg over de rijke historie van het gebied.

Meer informatie.

Beleef de Nacht van de Nacht in het Dwingelderveld

Beleef de duisternis in Nationaal Park Dwingelderveld tijdens de Nacht van de Nacht. 
Van 26 op 27 oktober gaat de wintertijd in en is het een uur langer donker. Natuur- en milieufederaties hebben die nacht daarom uitgeroepen tot Nacht van de Nacht.

Meer informatie.

Staatsbosbeheer overweegt sluiting begrazingsgebieden voor honden

Staatsbosbeheer doet opnieuw een dringend beroep op alle eigenaren van honden in begrazingsgebieden: houd de hond aan de lijn! Onlangs werd bij het Echtenerzand in de Boswachterij Ruinen opnieuw een schaap doodgebeten door een hond. Dit feit maakte veel boze reacties los.

Meer informatie.

Kom naar de OERRR schapendag

Kom naar de OERRR schapendag op dinsdag 22 oktober en ontdek alles over schapen, lammetjes en wol. Van 13.00 tot 15.30 uur kan je meerdere activiteiten doen, zoals vilten met gekleurde schapenwol of op ontdekkingstocht met Brammetje het Lammetje.

Meer informatie.

Activiteiten in de herfstvakantie

Met jas en laarzen aan ga je in de herfstvakantie op ontdekkingstocht in de natuur. Van 12 tot en met 27 oktober pakt bezoekerscentrum Dwingelderveld aan de Benderse 22 bij Ruinen uit met een groot aanbod aan herfstactiviteiten voor jong en oud. Ga mee met een huifkartocht, een paddenstoelenwandeling of ga creatief aan de slag met wol tijdens de schapendag.

Meer informatie.

Kom in de kooi

Benieuwd naar het leven van een schaap of wat voor leuke dingen je met wol kunt doen? Ontdek dit tijdens ‘Kom in de kooi’ bij schaapskooi Achter ’t Zaand in Lhee. Op woensdag 23 oktober kunnen gezinnen met kinderen tussen 12.00 en 15.00 uur verschillende opdrachten in en rond de schaapskooi doen.

Meer informatie.

Nieuwe cursus gastheer/vrouw van het landschap voor recreatiebedrijven

Wilt u dat uw gasten de regio optimaal beleven? Meld u dan aan voor de nieuwe cursus Gastheer/Gastvrouw van het Landschap die op 5 november begint.

Meer informatie.

Colofon

Deze digitale nieuwsbrief van het Nationaal park Dwingelderveld verschijnt minimaal vier keer per jaar, en kwam tot stand met medewerking van: Hans Kruk (Staatsbosbeheer), Lian Flikkema, Gina Bisschop-Fieten, Renate Sanders (Natuurmonumenten), Nico Driessen (Nationaal Park).

Samenstelling en eindredactie: Axel Wiewel.

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kunt u zich op deze pagina afmelden.