Digitale nieuwsbrief winter 2021


Nieuws en achtergronden uit Nationaal Park Dwingelderveld

Leerlingen praktijkschool krijgen les in het Dwingelderveld

Al een aantal jaren komt RENN 4, een school voor gespecialiseerd onderwijs, naar het Dwingelderveld waar de leerlingen praktijkonderwijs krijgen om zo te leren werken met (hand)gereedschappen. Ook zagen met een motorzaag hoort tot de leerdoelen. Lees meer op https://www.nationaalpark-dwingelderveld.nl/actueel/nieuws/@140555/zaagcursus-jeugd/

Actuele coronamaatregelen

Op de website van het Nationaal Park is steeds de actuele situatie te vinden wat betreft de Coronamaatregelen. Zie https://www.nationaalpark-dwingelderveld.nl/actueel/nieuws/.

Voor de komende weken geldt in elk geval dat er geen georganiseerde activiteiten zullen plaatsvinden in het Nationaal park. Het bezoekerscentrum en de informatiepunten zijn in ieder geval tot 14 januari 2022 gesloten.

Speelnatuur bij bezoekerscentrum

De werkzaamheden in de speelnatuur van OERRR zijn bijna klaar. De rode en witte wandelroute door de schapenweide bij bezoekerscentrum Dwingelderveld zijn weer toegankelijk. Naar verwachting gaan de poorten van de nieuwe speelnatuur open in het voorjaar.

Meer informatie vindt u op https://www.nationaalpark-dwingelderveld.nl/actueel/nieuws/@140571/update-speelnatuur-bezoekerscentrum/

Adders weer in het zonnetje

Als de adders straks in het voorjaar weer te voorschijn komen, vinden ze op de wal bij de radiotelescoop een perfecte plek om op te warmen. Om het hen optimaal naar de zin te maken hebben vrijwilligers de struiken op de wal teruggesnoeid.

Leest u verder op https://www.nationaalpark-dwingelderveld.nl/actueel/nieuws/@140554/adders-weer-zonnetje/

Populair plankenpad opgeknapt

In de witte wandelroute vanuit Spier ligt een vlonder van ruim 250m. om de wandelaars door het natste gedeelte te leiden. Dit vlonder wordt momenteel opgeknapt en verbreed.

Kijk voor meer informatie op https://www.nationaalpark-dwingelderveld.nl/actueel/nieuws/@140552/plankenpad-spier-vernieuwd/

Colofon

Deze digitale nieuwsbrief van Nationaal Park Dwingelderveld verschijnt minimaal vier keer per jaar.

Met medewerking van: Tineke Bouwmeester, Gina Fieten en Albert Henckel .

Samenstelling en eindredactie: Renate Sanders

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich afmelden.