Digitale Nieuwsbrief zomer 2018


NP16092601-Header Dw Veld Nieuwsbrief

Nieuws en achtergronden NP Dwingelderveld

Bezoek de boswachterswereld van Staatsbosbeheer op het Kuna Festival!

Het Kuna Festival wordt dit jaar voor de tiende keer gehouden. Van donderdag 26 tot en met zondag 29 juli is het weer feest in de bossen van Lheebroek.

Lees verder.

Voor het eerst na omvorming Noordenveld van landbouw naar natuur: orchideeën gesignaleerd!

Kortgeleden zijn de eerste orchideeën gesignaleerd in het Noordenveld. Dat is één van de gebieden in het Nationaal Park waar enkele jaren geleden ingrijpende herinrichtingswerkzaamheden plaatsvonden.

Lees verder.

Bezoekje aan schaapskooi en informatieruimte Lhee - altijd leuk...

Onlangs werd de nieuwe informatie- en ontvangstruimte bij de schaapskooi van Natuurmonumenten aan het Achter ’t Zaand in gebruik genomen. Deze informatieruimte is geopend op zondagen van 11.00 tot 17.00 uur.

Lees verder.

Schaapskooi Ruinen wint ook Harry de Vroome Penning

Stichting Het Drentse Heideschaap heeft de Harry de Vroome Penning 2018 gewonnen voor de verbouwing en nieuwbouw van de schaapskooi Ruinen. Dat maakte de voorzitter van de werkgroep Harry de Vroome Penning, Ali Edelenbosch, eerder deze maand bekend.

Lees verder.

Ook veel te doen voor kinderen tijdens zomervakantie bij bezoekerscentrum

Van 14 juli tot en met 2 september is er bij bezoekerscentrum Dwingelderveld van alles te doen voor alle leeftijden. Speciaal voor kinderen zijn er OERRR-dagen, wildwandelingen (9 - 12 jaar) en natuurontdektochten (4 – 8 jaar).

Lees verder.

Tientallen activiteiten en excursies in en om bezoekerscentrum Dwingelderveld

In de zomervakantie is het feest in en om bezoekerscentrum Dwingelderveld. Elke dag zijn er leuke, leerzame en uitdagende activiteiten voor jong en oud.

Lees verder.

Omgeving bezoekerscentrum ziet er weer piekfijn uit

De entree van bezoekerscentrum Dwingelderveld ziet er weer gastvrij uit. Onlangs zijn daar enkele nieuwe picknick-banken geplaatst. Ook is een deel van de vlonder langs het ven vernieuwd.

Lees verder.

Colofon

Deze digitale nieuwsbrief van Nationaal Park Dwingelderveld verschijnt minimaal vier keer per jaar.

Met medewerking van: Lian Flikkema, Renate Sanders, Olga de Lange, (Natuurmonumenten), A. Henckel, H. Kruk (Staatsbosbeheer).

Samenstelling en eindredactie: Axel Wiewel.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich op deze pagina afmelden.